Monday, June 11, 2012

MARINE ENGINEERING SELF EXAMINER, MAINTENANCE- CAPT AJIT VADAKAYIL




MARINE ENGINEERING SELF EXAMINER, MAINTENANCE-  CAPT AJIT VADAKAYIL


The following is a SELF EXAMINER questionnaire .
If you are marine engineer at sea, find out what you are worth.

At sea you are only respected for what you are worth! A donkey on a throne is still a donkey!!
  
Grading:

Correct- plus two marks

Wrong - minus one marks

Did not attempt- minus two marks
  
Time allowed- 40 minutes
  
If you score less than 20% marks -- you are NOT an engineer.



1)Crank web deflection readings will give a positive indication of 

a)worn main bearing journals

b)torsional stress deformation

c)slack thrust bearings

d)bearing shells shim dimensions






 2)Which of the listed types of gasket material should be used on high pressure fuel oil lines on a diesel engine?

a)Fiberglass

b)Sheet asbestos

c)Neoprene

d)Soft copper






 3)While inspecting the main bearings on a diesel engine you find impregnated dirt and scratches in the bearing surface. You would, therefore, suspect that  

a)the bearing had been overheated

b)water was present in the oil

c)the lube oil was not being properly filtered

d)the maximum allowable bearing pressure had been exceeded






 4)If the coolant temperature is excessively low as it passes through the internally cooled fuel injectors, the injectors maybe damaged by 

a)water condensation in the fuel

b)corrosion of the nozzle tip

c)carbon deposits on the leakoff inlet

d)over lubrication of the needle valve






5) A cracked cylinder head on a diesel engine may be indicated by

a)excessive lube oil consumption

b)water draining from the fuel leak off valves

c)combustion gases venting at the expansion tank

d)excessive fuel oil consumption




 6)The principal hazard to personnel when a diesel nozzle tester is in use is

a)electrical shock

b)toxic fumes

c)explosion

d)blood poisoning






7) Which of the listed cylinder liner surface conditions indicates proper lubrication?

a)dull black appearance

b)bright appearance

c)thin layer of lacquer

d)thick oily film




 8)Because of the tolerances used in diesel engine fuel oil pumps, a worn plunger requires

a)grinding the spare plunger to the barrel

b)replacing the plunger and the barrel

c)highly polishing both the plunger and barrel

d)replacing plunger only






9)A well lubricated bearing surface always appears

a)well knurled

b)slightly streaked

c)lightly glazed

d)highly polished






 10)Uneven bolt tightening during the installation of a fuel injection pump can result in

a)binding of pump moving parts

b)ignition delay

c)high tortional shock to the fuel lines

d)improper pump-to-engine timing






 11)Which of the listed devices could be used as a substitute  for a ring groove tool?

a)steel brush

b)fine emery cloth or steel wool

c)a section of the removed compression ring

d)a case hardened scraper






12)After a long period of operation, a wear ridge, caused by piston ring action, will develop near the top of the cylinder liner. This ridge must be removed when piston rings are renewed in order to prevent

a)excessive wear during the seating period

b)excessive lubrication of the top ring

c)improper spreading of lubrication on the cylinder wall

d)breaking of the top ring, ring land, or both






 13)A properly honed diesel engine cylinder liner will

a)prevent piston ring wear

b)shorten the ring break-in period

c)prevent cylinder liner glazing

d)appear slick and glaze






  14)A diesel engine fails to start because of water in the fuel. In order to start the engine, you should

a)turn engine with jacking gear

b)drain filters and strainers and bleed off water at each injection pump

c)blow through the cylinders and fuel lines with a drying agent

d)all of the above








  15)If the piston ring gap remains insufficient when installing new rings, you should

a)install oversized  rings

b)hone the cylinder liner to allow ring installation

c)compress the rings tighter with a compressing tool

d)file the ends of the rings






16) When installing rings on a diesel engine piston, you should check the ring

a)diametrical tension

b)gap clearance

c)radial thickness

d)face thickness






 17)You are installing new piston rings on a single acting diesel engine piston. To check the ring gap clearance, the rings should be placed at the

a)point of minimum cylinder wear

b)center of the cylinder

c)point of maximum cylinder  wear

d)point of maximum ring wear






 18)Which of the copper alloys listed is commonly used in heat exchangers and possesses a high resistance to corrosion?

a)red brass

b)manganese bronze

c)copper beryllium

d)cupro-nickel






19)After installing a new hydraulic pump in a system, what special attention should be given to the hydraulic system?

a)the relief valves in the system should be readjusted

b)-the filters and strainers should be checked frequently

c)all system pressure should be readjusted

d)the system should be drained and renewed with a fluid of different operating characteristics






 20)Moisture and impurities can be removed from pneumatic system by using

a)air intake heaters

b)desiccated suction strainers

c)multi-orificed suction valves

d)blowdown valves and filters






 21) Clearances between the impeller hub and casing of a centrifugal pump are checked with the use of

a)wooden wedges

b)an accurate set of feeler guages

c)a machinist's rule

d)a depth micrometer




 22)Copper sheet metal that is to be used as a gasket, is usually annealed by heating it to a cherry red color, and then

a)dousing it in cold water

b)cooling it slowly in air

c)quenching it slowly in oil

d)drawing its temper quickly




23) which is not correct—soon after the bridge gives FWE after berthing, the duty engineer usually—

a) puts off the aux blowers

b) puts ME on turning gear

c) opens scavenge and turbocharger drains

d) puts off the boiler water circulating pump.





24) All steam valves over 6” in dia must be fitted with

a)rising stem type valve

b)bypass line and valve

c)flange unions

d)steam lagging




25) A CO2 fire extinguisger must be recharged when it is found to be

a)15% below weight

b)5% below weight

c)20% below weight

d)10% below weight




26) Between the time of fixed CO2 alarm signal and actual delivery of CO2 to the system there is a time delay of

a)20 seconds

b)60 seconds

c)2 minutes

d)no delay




27) A canister type gas mask works on the principle of

a)filtering

b)chemical combination

c)aBsorbsion

d)all of above




28) The canister of an all purpose gas mask is installed by

a)removing top seal and inserting

b)removing bottom seal and inserting

c)removing top seal , inverting and inserting

d)removing top and bottom seals inverting and inserting




29) Which of the following valves is not contained in a SCBA set mouth piece

a)inhalation

b)saliva

c)exhalation

d)reducing




30) The reducing valve in a SCBA set reduces the pressure from 180 bars to

a)1.5 bar

b)1 bars

c)0.25 bars

d)0.05 bars




31) Death due to electrical shock will happen at a minimum value of

a)0.2 amperes

b)1 amperes

c)2 amperes

d)10 amperes






32) Diesel engine pistons are usually concave in shape because

a)it gives more volume of air

b)for conical atomization

for squish effect

d)all of the above




33) The diesel engine cylinder is secured at

a)the top end

b)bottom end

c)both ends are not secured

c)both ends are secured




34) The purpose of a silencer on the engine exhaust is to

a)deaden the explosive sounds

b)reduce the speed of the exhaust

c)reduce the temperature of the exhaust

d)all of above




35) The following valves in a 4 stroke engine are cam operated

a)inlet and exhaust

b)fuel

c)air starting

d)all of the above




36) following valves in the 2 stroke engine may not be cam operated

a)fuel

b)air starting

c)exhaust

d)supercharging




37) When there is carbon monoxide in the exhaust gases of a diesel engine

a)the air supply is in sufficient

b)carbon remains unburnt and passes off as soot

c)less heat is developed to be converted to work

d)all of above




38) Which of the statements is not true

a)the mean cylinder temperature of a 2 stroke engine is higher than  a 4 stroke engine

b)the exhaust temperature of a 2 stroke engine is higher than a 4 stroke engine

c)in a 2 stroke engine there is a power stroke every revolution and hence less time to dissipate heat

d)the low temperature scavenging air dilutes exhast gases lowering exhaust temperatures in a 2 stroke engine




39) Which of the statements regarding journal loads are not true

a)in a 2 stroke engine the bottom half of the crank pin bearing takes the whole wear

b)in a 2 stroke engine the bottom half of the main bearings receives the whole wear.

c)in a 4 stroke engine the crank pin bearing wear is divided but the top half receives a greater wear than the bottom half

d)in a 4 stroke engine the main bearing wear is divided but the bottom half receives a greater wear than the top half.




40) If there is afterburning in the cylinder or combustion takes place after the fuel injection valve closes, then which of the following is not true

a)combustion does not continue during expansion period of stroke

b)break down of MECYL lubrication takes place

c)overheated exhaust ports on 2 stroke engines

d)danger of exhaust trunk fires




41) Dribbling nozzles can cause-

a)after burning

b)detonation and crankcase dilution

c)loss of power

d)all of above




42) What could cause explosions of air compressor -

a)operating in inflammable fumes

b)intercooler or after cooler tubes getting holed

c)leaky oil or compression rings

d)all of above




43) The pipe from the air compressor to the air receiver should be

a)larger than the compressor discharge opening

b)smaller dia than the compressor discharge opening

c)same size

d)none of the above




44) What are the principal causes of air compressor valve and seat erosion

a)wire drawing of damp air

b)carbon formation

c)dusty intakes

d)all of above




45) What are the causes of air compressor overheating

a)broken valve strips

b)wrong direction of rotation

c)filter clogged

d)all of above




46) When you lay up a ship, like a FPSO, what precautions will you take with the cooling water system

a)there is no need for any precautions

b)keep the system full of fresh water

c)keep the system clean and dry

d)keep system full of solvent




47) What can reduce ignition lag in a ME cylinder

a)increase in compression ratio

b)increase in he air intake temp

c)overturbulence

d)all of above




48) On diesel generator which share load , the governor

a)speed droop is permanent

b)speed drop is adjustable

c)speed droop is not necessary

d)none of the above




49) The 2 stroke engine never has engine driven centrifugal blowers because

a)the air pressure developed is proportional to the square of the engine rpm

b)at low speeds the scavenge air pressure is too less

c)at high speeds the scavenge air pressure is too great

d)all of above




50) It is better to provide a large volume of cooling water with a slight temperature differential between inlet and outlet cooling lines , than to provide a lesser but colder flow, with the same outlet temp

a)to avoid vapour pockets and local hot spots

b)to avoid scale deposition

c)to avoid thermal shock to liner due to cold water inlet

d)all of above




51) Which of the following is not true

a)lubrication of a piston pin bearing is more efficient than a journal bearing

b)piston pin bearing has a rotary swinging motion

c)journal bearing has a rotary motion

c)there is no difference in lubrication efficiency




52) The inability of a governor to change the speed when a new load requires a change is called

a)deadbeat

b)hunting

c)instability

d)pooped






53) Which of the following is true

a)oil scraper rings used with splash lubrication system has the sharper edge downwards towards the crankcase

b)oil scraper rings used with individual lubricators have the sharper edge down wards  .

c)there is no difference whether it is splash or individual the sharp edge is always downwards

d)there are no sharp edges for scraping or oil control




54)Sea water has ppm salt

a)330 ppm

b)3300 ppm

c)33000 ppm

c)33 ppm




55)Select the nearest values. 1 HPa is

a)1000 mb

b)760 mm of Hg

c)1 atmosphere

d)all of above






56)Select the nearest values. 1 KPa is

a).01 kg

b)100 mm Aq

c).01 bars

d)all of above




57)Select the nearest value. 1 MPa is

a)10 kg

b)100 metres Aq

c)10 atmospheres

d)all of above




58)Select the nearest value. 1 KN/ M2 is

a)1KPa

b).01 kg

c)0.147 Psi

d)all of the above




59)In a “moment balance” type pressure transmitter, there is a balance between the input force and the balance force. The position is converted to pressure by the

a)pneumatic pilot relay

b)bellow

c)spring

d)flapper and nozzle




60)In a “ force balance” type differential pressure transmitter, when high pressure pushes the force beam, the flapper is pushed away from the nozzle. The balancing pressure will increase and move flapper

a)towards the nozzle

b)away from the nozzle

c)flapper maintains position

d)towards the diaphragm link




61)In a purged pipe liquid level measurement system , air is constantly bubble out from the

a)static line

b)standpipe

c)balance line

d)sight flow indicator




62)A pitot tube which works on kinetic energy displays

a)friction head

b)velocity head

c)pressure head

d)proportional head




63)A pitot tube which works on friction head displays

a)pressure drop

b)velocity drop

c)vacuum head

d)none of above




64)A pressure to position converter there is

a)a single input bellow

b)a single balance bellow

c)a input bellow and a balance bellow

d)no bellows at all supporting the force beam




65)According the Bernoulle’s theory the sum of the following is a constant

a)pressure head and velocity head

b)gravity head and vel head

c)pressure head and gravity head

d)none of the above






66)For an instrument calibrated by iso-Butane 100% LEL is how much by volume of HC

a)1.8%

b)1%

c)10%

d)none of above




67)one Micron is how much in terms of millimeters

a)1/ 1000 mm

b)1/ 100 mm

c)1/ 10000 mm

d)1/ 10 mm




68)1% of LEL is

a)10 ppm

b)100 ppm

c)1000 ppm

d)1 ppm




69)1% by volume of HC is

a)10000 ppm

b)1000 ppm

c)100 ppm

d)100000 ppm




70)1 ppm of chlorides in water means

a)1 mg/ litre

b)1 mg/ cum

c) 1 mg/ cc

d)none of above




71) With the compensating needle screw of a Woodward regulator is closed, what will happen when the load is changing?

a)Woodward regulator will regulate very slowly

b)Woodward regulator will regulate very fast

c)Woodward regulator will not regulate at all

d)Woodward regulator will regulate normally



ANSWERS


1A
2D
3C
4B
5C
6D
7B
8B
9D
10A
11C
12D
13B
14B
15D
16B
17A
18D
19B
20D
21B
22B
23D
24C
25D
26A
27D
28D
29D
30C
31A
32D
33A
34D
35D
36C
37D
38C
39A
40A
41D
42D
43C
44D
45D
46C
47D
48B
49D
50D
51A
52A
53A
54C
55D
56D
57D
58D
59A
60A
61B
62B
63A
64C
65D
66A
67A
68B
69A
70A
71A




CAPT AJIT VADAKAYIL
29 YEARS IN COMMAND
..

22 comments:

  1. http://www.freag.net/en/t/3yel6/journal_of_icpr . Sir please speak abt the link i've posted .

    ReplyDelete
  2. hi prajawal,

    foreign universities give aid to people who can denigrate hinduism.

    recently an indian author has written all nonsense about shiva -- SHIV TRILOGY ( nagas / meluha )--

    this man amish tripati, is the new MF HUSSAIN of india-- all foreign funded media give him rave reviews, for claiming that shiva is a man .

    hinduism is NOT affected by such sick minds.

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  3. what do you think is going to happen on Dec 21? we have heard of the planets aligning theory, so what?

    ReplyDelete
  4. hi,

    i have put up several posts on this--

    two of them--

    DNA NASA ARSENIC - VADAKAYIL

    and

    BEYOND 21ST DEC 2012,OPENING THIRD EYE WITH NATURAL AMBROSIA- VADAKAYIL

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  5. Wonderful blog & good post.Its really helpful for me, awaiting for more new post. Keep Blogging!


    Marine Engineering

    ReplyDelete
  6. Thanks for your review. I always get my ratchets from this place - they provide great service, and they are long-lasting quality tools. I recommend them to everyone. Analog Asic Design

    ReplyDelete
  7. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing on your rss feed and I’m hoping you write once more very soon!AGS Filtration Pvt. Ltd is a Native Indian organization of Worldwide reputation in the field of multiple demand and program Filtration.Suction Filters.

    ReplyDelete
  8. great article.that promtes best practicesa.....

    :Air Compressor Pipes

    ReplyDelete
  9. Oh my goodness, thank you for this. I’ve always known that there was a world of possibilities in my collection of presser feet, and now you’ve opened the door to it. Thank you thank you thank you!

    ReplyDelete
  10. CH
    October 13, 2014 at 6:35 AM
    Respected Captain,

    What is special about Tamil Nadu?

    How come it is able to continuously produce word geniuses like Ramanujam, Subrahmanyan Chandrasekhar, C.V. Raman, A.R. Rahman, Abdul Kalam, Venkatraman Ramakrishnan, Viswanathan Anand, Illayaraja, etc?

    Even till recently the Chief Justice of India, the Finance Minister, the RBI governor are all Tamils?

    Is there any scientific reason behind this? Because no other region has produced such super genius people in such numbers.

    Regards

    ReplyDelete
    Replies
    #####################
    Capt. Ajit Vadakayil
    October 13, 2014 at 7:06 AM
    hi ch,

    i am sure if i were a lawyer, i will NEVER EVER become CJI.

    i am sure if i were an economist, i will NEVER EVER become finance minister.

    you want me to continue ?

    when i was on my training ship in mumbai with 250 other cadets ( two years ) -- the biggest TELUs ( oily and slimy ) and SNEAKS ( snitches ) became SCC ( senior cadet captains ) , CC ( cadet captains ) , CL ( cadet leaders ) etc.

    i used to be in the CAPTAINS MONTHLY BREAKFAST PARTY ( cadet with maximum negative marks for OFFICER LIKE QUALITIES ) -- to be chewed up for breakfast every month .

    i got an EXTRA FIRST in every subject --except OFFICER LIKE QUALITIES.

    now what are OFFICER LIKE QUALITIES-

    being a son of a bit#h, being a sneak, being a hypocrite, being a as$ kisser , being a leader who will sell out his team, being a back biter, being an informer , being the best in playing to the gallery.

    so, so--

    at the passing out parade --most of the cadets who got all PRIXES were leaders -- they all got BOOOOOEEEEED !

    I remember i got only one prize--for being the best REPORTER IN ENGLISH -- the claps I got from the entire hall still resound in my ears -- along with another ROC ( royal officer cadet -who did NOT care to become a sold out leader ).

    and mind you -- i was in every single team which made my TOP ( starboard fore top ) the champion TOP.

    i was a champion sailor, rower, signaller, marks in subjects, soccer team in both years --

    but i lacked OLQ ( officer like qualities ) of being a FU#KIN' SLIME BALL.

    so in my passing our certificate , after two years of training -- i had an EXTRA FIRST in all subjects -- except OLQ where i was third grade

    so i guess they held a special meeting and GRACED ME TO FIRST CLASS --a young 18 year old boy -- .TEE HEEE !

    AT SEA, THE SAILORS DO NOT CARE FOR YOUR FOUR STRIPES- THEY ONLY CARE FOR WHO YOU ARE--

    AT SEA PEOPLE WHO KNOW ME , OR HAVE HEARD OF ME -- OR SAILED WITH ME, WILL VOUCH--

    CAPT AJIT VADAKAYIL WAS A SLAVE MORE POWERFUL THAN THE MIGHTY FU#KIN' CAESAR -- BY LIGHT YEARS .

    this has now passed on to LORE -- never ti happen again in the annals of sea .

    am i boasting ?

    -- so be it !

    humility is NOT about having a low opinion of yourselves to please the JEALOUS party.

    see, this would have been part of my post-- GAMES CAPTAIN PLAYED--

    you made me reveal it prematurely --with your TAMIL PRIDE ! TAKE IT EASY !

    check out my training ship-

    https://www.youtube.com/watch?v=MwpFBPMtnj4

    https://www.youtube.com/watch?v=k0BxC3kFET8

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  11. Capt. Ajit VadakayilOctober 21, 2014 at 7:38 AM
    STOP PRESS:

    I AM DELIGHTED TO READ AN ACCOUNT BY AN EX-CADET OF MY ALMA MATER -- A PAKISTANI .

    http://sayeedsjournal.wordpress.com/chapter-6-the-three-dufferin-years1939-41/

    our anthem was --

    We’re on the road, we’re on the road to anywhere,

    With never a heartache, with never a care.

    Got no home, got no friends,

    Thankful for everything the good Lord sends.



    We’re on the road, we’re on the road to anywhere,

    And every milestone seems to say,

    That the road to anywhere, the road to anywhere,

    Will lead to somewhere some day.

    WE HAD TENORS AND TONES -- FOR EACH LINE.

    once a minister in a dhoti , came to inspect a march past -- and we sang this anthem.

    HE CRIED-- WHY DO YOU SAY YOU HAVE NO FRIENDS ?

    I AM YOUR FRIEND -- HE WENT ON AN ON -- LITERALLY FROTHING FROM HIS MOUTH -

    we had our contingent for the 26th jan republic day march past in delhi .

    and we would have a photo session with the PM and President.

    how time flies !

    capt ajit vadakayil
    ...

    ReplyDelete
  12. Unknown
    January 17, 2016 at 9:34 PM
    Respected Sir,
    i have just graduated out and now I am a trainee marine engineer, seeking jobs in the industry. I found your main engine questionnaire very tough, may be because i am very new and need to learn a lot more. but nonetheless, i went through the questions and the respective answers, and i must say that it increased my overall confidence a bit. I profusely thank you for posting these questionnaire and would love to refer them when i will be taking my class 4 exams. there is an endless amount of knowledge we need to grab about the working of ship, and people like you are the guiding lights.
    thank you for your time and effort in helping the freshers getting accustomed with this industry and its ways.
    regards,
    Sayak Kanjilal(trainee marine engineer)

    ReplyDelete
    Replies
    ###################
    Capt. Ajit Vadakayil
    January 17, 2016 at 9:54 PM
    hi u,

    when you go on board a ship for the first time, plan to know more than the chief engineer.

    as a young engineer , never join new ships where the guarantee period is NOT over and you cant peek inside an opened out machine.

    i once sailed with a chief engineer , who had worn 4 stripes for 18 years .

    that ship was bizarre-- a 11 years old chemical tanker-- with engineering breakdowns every single day. we moved from one crisis in the engine room to another.

    at one stage the entire engineers and electrical officer came to my cabin and said that they dont want to work under the experienced chief engineer.

    i asked them--WHAT WAS THE LAST STRAW WHICH BROKE THE CAMELs BACK.

    THEY SAID-- YESTERDAY IN 2ND ENGINEERS WATCH THE CONRODS OF THE GENERATOR BUST-- AND THE GENERATOR ENTABLATURE SHATTERED. BLACK LUB OIL SPRAY ( SUMP ) WAS ALL OVER THE ENGINE ROOM.

    WE CALLED YOU AND CHIEF ENGINEER AT THE SAME TIME-- MORNING 0420 AM.

    YOU RAN DOWN IN 120 SECONDS , GAVE VITAL ORDERS AND LEFT .

    CHIEF ENGINEER DID NOT COME DOWN FOR 70 MINUTES-- AND HE HAD NOTHING TO OFFER .

    why do 4 stroke engine conrods bust ?

    they are meant to push --NOT to pull.

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/02/me-crankcase-oil-mist-detector-alarm-on.html

    capt ajit vadakayil
    ..

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/12/marine-engineering-self-examiner-ships.html?showComment=1453047758065#c8797806843729374266

    ReplyDelete
  13. STOP PRESS:

    IT WAS RIDICULOUS TO SEE THE US TV CHANNELS GOING HOO HAA ABOUT SOME SIMPLE ICE YESTERDAY.

    WHAT DO THEY KNOW ABOUT REAL ICE.

    WE ON CHEMICAL TANKERS CROSS THE NORTH ATLANTIC IN WINTER WITH LOW FREEBOARD

    EVERYTIME THE DRIPPING CUNTS IN THE WEATHER OUTING SERVICES ROUTE US VIA THE BERING SEA , NORTH OF THE ALEUTIAN CHAIN-

    THE SHIP LOOKS LIKE A MOUNTAIN OF ICE --WITH EXTREME WIND CHILL FACTOR

    SOMETIMES , WHEN IT GETS RIDICULOUS, I TELL THESE WHIZKIDS WEARING TIE IN AC OFFICES , WHO NEVER HAD SALT SPRAY ON THEIR LIPS--

    FUCK OFF !

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/02/naive-sailor-weather-routing-capt-ajit.html

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/01/freezing-weather-precautions-on.html

    VERY FEW SHIP CAPTAINS HAD THE GUST TO TELL THEM "FUCK OFF "

    WITH MY VAST ICE EXPERIENCE, AND ALEUTIAN CHAIN BEHIND ME- THEY ALL HAD TO DUCK FOR COVER.

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  14. STOP PRESS:

    IT WAS RIDICULOUS TO SEE THE US TV CHANNELS GOING HOO HAA ABOUT SOME SIMPLE ICE YESTERDAY.

    WHAT DO THEY KNOW ABOUT REAL ICE.

    WE ON CHEMICAL TANKERS CROSS THE NORTH ATLANTIC IN WINTER WITH LOW FREEBOARD

    EVERYTIME THE DRIPPING CUNTS IN THE WEATHER OUTING SERVICES ROUTE US VIA THE BERING SEA , NORTH OF THE ALEUTIAN CHAIN-

    THE SHIP LOOKS LIKE A MOUNTAIN OF ICE --WITH EXTREME WIND CHILL FACTOR

    SOMETIMES , WHEN IT GETS RIDICULOUS, I TELL THESE WHIZKIDS WEARING TIE IN AC OFFICES , WHO NEVER HAD SALT SPRAY ON THEIR LIPS--

    FUCK OFF !

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/02/naive-sailor-weather-routing-capt-ajit.html

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/01/freezing-weather-precautions-on.html

    VERY FEW SHIP CAPTAINS HAD THE GUST TO TELL THEM "FUCK OFF "

    WITH MY VAST ICE EXPERIENCE, AND ALEUTIAN CHAIN BEHIND ME- THEY ALL HAD TO DUCK FOR COVER.

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  15. STOP PRESS:

    SOMETIMES MY READERS WONDER HOW I GET SO MUCH OF UNKNOWN INFORMATION..

    A CHUNK OF IT CAME BY "SHAKING DOWN " PEOPLE.

    MAKE SOMEONE FEEL THAT IF HE DOES NOT CONFESS- HE WILL GO TO JAIL-- AND I HAVE THE POWER TO DO IT.

    THIS IS WHO I CAME TO KNOW SECRETS OF "INDIAN SHIP MANAGEMENT COMPANIES "

    EXAMPLE?

    ONCE I WAS PUT IN A HOTEL ROOM WITH SAME SEROUS DEFICIENCIES --SAY THE ROOM DID NOT HAVE A WINDOW

    I WOULD CALL FOR THE TOP MANAGER AND SHAKE HIM DOWN.

    BUT HEY--

    BUT I MAY RE-CONSIDER , IF HE TELLS ME HOW MUCH KICK BACK PERCENTAGE HE GIVES TO THE MANNING OFFICE WHO PUTS SHIP OFFICERS IN HIS HOTEL.

    PAT- THE ANSWER WILL COME-- 40 %

    THIS MEANS IN A HOTEL ROOM COSTING 5000 BUCKS A DAY 2000 BUCKS GOES TO THE POCKET OF OWNER/ MANAGER OF THE MANNING OFFICE.

    I HAVE SHAKEN DOWN SHIPPING ACCOUNTANTS IN FOREIGN NATIONS . NOBODY LIKES JAIL

    I HAVE COME TO KNOW OF SLIMY SHIP MAMANGEMENT INDIAN COMPANIES WHO PAY AN OFFICER 6000 DOLLARS A MONTH-- BUT THEY FORGE THE WHOLE SIGNED SHEET AGAIN ( ENTIRE CREW ) IN THE OFFICE , AND CHARGE THE JAPANESE SHIP OWNER 30% EXTRA.

    THAT MEANS IF THE ACTUAL WAGES GIVEN ARE 2 LAKHS DOLLARS PER MONTH 60,000 DOLLARS ARE SKIMMED OFF BY THE INDIAN SHIPMANAGEMENT COMPANY--WITHOUT THE CREW OR THE JAP SHIPOWNER KNOWING.

    OFFICERS AND CREW ARE MADE TO PAY FOR THE "FLAG DOCUMENTATION" SAY--PANAMA/ MONROVIA ETC SAY 800 DOLLARS-- BUT THEY COLLECT THIS MONEY FROM THE JAP OWNERS TOO--

    FLAG DOCUMENTATION-- CERTIFICATE OF COMPETENCY, CDC, SPECIAL VERTIFICATES LIKE OIL / CHEMICAL/ GAS ADVANCED COURSEs ETC

    I HAVE THE POWER TO JAIL SEVERAL HIGH FLYING MAHA MERUS WITH PROOF. I HAVE REVEALED JUST 2%.

    SOME OF THEM ARE IMMORAL SONS OF BITCHES-- THEY WILL SELL THEIR OWN MOTHERS TO WHORE HOUSES.

    WELL THEY WILL READ THIS TODAY--AND ALL WILL SHIT IN THEIR LANGOTS AND SPEND SEVERAL SLEEPLESS NIGHTS

    capt ajit vadakayil
    ..


    Capt. Ajit VadakayilFebruary 26, 2016 at 2:31 PM
    SOMEBODY CALLED –

    ASKED ME CAN YOU REVEAL SOME MORE ABOUT THESE BASTARDS RUNNING INDIAN SHIP MANAGEMENT COMPANIES—

    OK— TWO MORE

    AAA- MONTHLY ALLOTMENTS TO HOME BANK REACHING LATE.
    ##################################

    LET US SAY THAT I SENT 15000 USD AS MONTHLY ALLOTMENT TO MY WIFE

    IT WILL REACH MY HOME ONLY AFTER 20 DAYS

    THE FIRST 20 DAYS , THEY MILK OFF THE INTEREST ( HUGE AMOUNT FOR THE WHOLE CREW ) IN SOME BANK.

    AS A BONUS TO THESE BASTARDS I WILL NOT REVEAL THEIR FCNR / NRE MONEY CHANNELING VIA THE MAURITIUS ROUTE OR WHATEVER -- FERA - AS OF NOW


    BBB- A LOT OF COMPANIES DEMAND THE FIRST MONTHs SALARY AS BRIBE.
    ######################################

    I STOPPED THIS WHEN I CAME TO KNOW ABOUT THIS.

    EXAMPLE: I HAD A BANGLADESI OFFICER WHO HAD TO PAY HIS RECRUITING MANNING AGENT ( A SHORE CAPTAIN ) AT DHAKA , HIS FIRST MONTHs SALARY- BEFORE BOARDING THE SHIP.

    THIS MEANS YOU WORK THE FIRST MONTH WITHOUT SALARY.

    I CALLED UP THE TOP HONCHO IN DENMARK ( MY DIEHARD FAN ) AND STOPPED THIS NONSENSE , THAT VERY MINUTE.

    Capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  16. STOP PRESS:

    SOMETIMES MY READERS WONDER HOW I GET SO MUCH OF UNKNOWN INFORMATION..

    A CHUNK OF IT CAME BY "SHAKING DOWN " PEOPLE.

    MAKE SOMEONE FEEL THAT IF HE DOES NOT CONFESS- HE WILL GO TO JAIL-- AND I HAVE THE POWER TO DO IT.

    THIS IS WHO I CAME TO KNOW SECRETS OF "INDIAN SHIP MANAGEMENT COMPANIES "

    EXAMPLE?

    ONCE I WAS PUT IN A HOTEL ROOM WITH SAME SEROUS DEFICIENCIES --SAY THE ROOM DID NOT HAVE A WINDOW

    I WOULD CALL FOR THE TOP MANAGER AND SHAKE HIM DOWN.

    BUT HEY--

    BUT I MAY RE-CONSIDER , IF HE TELLS ME HOW MUCH KICK BACK PERCENTAGE HE GIVES TO THE MANNING OFFICE WHO PUTS SHIP OFFICERS IN HIS HOTEL.

    PAT- THE ANSWER WILL COME-- 40 %

    THIS MEANS IN A HOTEL ROOM COSTING 5000 BUCKS A DAY 2000 BUCKS GOES TO THE POCKET OF OWNER/ MANAGER OF THE MANNING OFFICE.

    I HAVE SHAKEN DOWN SHIPPING ACCOUNTANTS IN FOREIGN NATIONS . NOBODY LIKES JAIL

    I HAVE COME TO KNOW OF SLIMY SHIP MAMANGEMENT INDIAN COMPANIES WHO PAY AN OFFICER 6000 DOLLARS A MONTH-- BUT THEY FORGE THE WHOLE SIGNED SHEET AGAIN ( ENTIRE CREW ) IN THE OFFICE , AND CHARGE THE JAPANESE SHIP OWNER 30% EXTRA.

    THAT MEANS IF THE ACTUAL WAGES GIVEN ARE 2 LAKHS DOLLARS PER MONTH 60,000 DOLLARS ARE SKIMMED OFF BY THE INDIAN SHIPMANAGEMENT COMPANY--WITHOUT THE CREW OR THE JAP SHIPOWNER KNOWING.

    OFFICERS AND CREW ARE MADE TO PAY FOR THE "FLAG DOCUMENTATION" SAY--PANAMA/ MONROVIA ETC SAY 800 DOLLARS-- BUT THEY COLLECT THIS MONEY FROM THE JAP OWNERS TOO--

    FLAG DOCUMENTATION-- CERTIFICATE OF COMPETENCY, CDC, SPECIAL VERTIFICATES LIKE OIL / CHEMICAL/ GAS ADVANCED COURSEs ETC

    I HAVE THE POWER TO JAIL SEVERAL HIGH FLYING MAHA MERUS WITH PROOF. I HAVE REVEALED JUST 2%.

    SOME OF THEM ARE IMMORAL SONS OF BITCHES-- THEY WILL SELL THEIR OWN MOTHERS TO WHORE HOUSES.

    WELL THEY WILL READ THIS TODAY--AND ALL WILL SHIT IN THEIR LANGOTS AND SPEND SEVERAL SLEEPLESS NIGHTS

    capt ajit vadakayil
    ..


    Capt. Ajit VadakayilFebruary 26, 2016 at 2:31 PM
    SOMEBODY CALLED –

    ASKED ME CAN YOU REVEAL SOME MORE ABOUT THESE BASTARDS RUNNING INDIAN SHIP MANAGEMENT COMPANIES—

    OK— TWO MORE

    AAA- MONTHLY ALLOTMENTS TO HOME BANK REACHING LATE.
    ##################################

    LET US SAY THAT I SENT 15000 USD AS MONTHLY ALLOTMENT TO MY WIFE

    IT WILL REACH MY HOME ONLY AFTER 20 DAYS

    THE FIRST 20 DAYS , THEY MILK OFF THE INTEREST ( HUGE AMOUNT FOR THE WHOLE CREW ) IN SOME BANK.

    AS A BONUS TO THESE BASTARDS I WILL NOT REVEAL THEIR FCNR / NRE MONEY CHANNELING VIA THE MAURITIUS ROUTE OR WHATEVER -- FERA - AS OF NOW


    BBB- A LOT OF COMPANIES DEMAND THE FIRST MONTHs SALARY AS BRIBE.
    ######################################

    I STOPPED THIS WHEN I CAME TO KNOW ABOUT THIS.

    EXAMPLE: I HAD A BANGLADESI OFFICER WHO HAD TO PAY HIS RECRUITING MANNING AGENT ( A SHORE CAPTAIN ) AT DHAKA , HIS FIRST MONTHs SALARY- BEFORE BOARDING THE SHIP.

    THIS MEANS YOU WORK THE FIRST MONTH WITHOUT SALARY.

    I CALLED UP THE TOP HONCHO IN DENMARK ( MY DIEHARD FAN ) AND STOPPED THIS NONSENSE , THAT VERY MINUTE.

    Capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  17. Slasher
    April 11, 2016 at 9:20 PM
    Captain

    I tried to let people know that the Kollam Temple Explosion must be investigated for sabotage. "The Hindu" newspaper reported today that three cars laden with explosives were found next to the Kollam Temple today and that police are investigating. Does this mean that while the Temple crowd was enjoying fireworks, a massive bomb blast was triggered? What could cause such a massive explosion based on what you know?

    There are idiots on FirstPost and other news sites who comment like this: "Gundu, Amittu, Kathinavedi etc" are so powerful, which is commonly used in Kerala... What do you expect? when Hundreds and thousands of these things stored in a building that catches fire? Have you never heard of fireworks disasters which destroyed 100's of buildings happened elsewhere in the world.

    Does this make sense?
    Slasher

    ReplyDelete
    Replies
    ###############
    Capt. Ajit Vadakayil
    April 11, 2016 at 9:58 PM
    hi s,

    I HAVE BEEN INVOLVED IN CHANGING FORE FIGHTING PROCEDURES AT SEA.

    IT REQUIRES KNOWLEDGE FROM THE MOLECULAR LEVEL.

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/02/me-crankcase-oil-mist-detector-alarm-on.html

    THIS IS WHY NO SON OF A BITCH HAS BEEN ABLE TO FIND OUT WHY WORLD TRADE CENTRE COLLAPSED -- AFTER HUNDREDS OF THOUSANDS OF REPORTS AFTER 15 YEARS

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/09/mystery-of-911-solved-hydrogen-fires.html

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete

  18. Capt. Ajit VadakayilApril 12, 2016 at 11:15 PM
    Rn Murthy
    April 12, 2016 at 10:17 PM

    Dear Capt Ajit sir,

    Here's one official response on Fb...PMO India : Report Card R Narasimha Murthy - sir, we have polite suggestion for you.. since you always copy paste the text from 1 blog.. please direct it to people who can take action ,

    Please Do The Following:

    1) Send a physical letter to PMO office (Office of Prime Minsiter of India (PMO)
    South Block, Raisina Hill, New Delhi-110011)
    2) Create a PMO greviance complaint here (http://pgportal.gov.in/pmocitizen/Grievancepmo.aspx)
    3) Send a Fax (Fax No: 011-23388157)
    4) Use PMO app to raise the issue with PM (from app store)
    5) Raise a complaint (http://pgportal.gov.in/GrievanceNew.aspx)
    6) Create a twitter account and send it to PMOIndia & Narendra Modi account

    You might not receive a response due to huge number queries being sent everyday.

    #########################
    Capt. Ajit Vadakayil
    April 12, 2016 at 11:12 PM

    hi rm,

    PMO IS NOT INTERESTED

    IF YOU HAVE SUGGESTION FOR IMPROVING MODIs VOTE BANK--PMO WILL DROOL OVER IT.

    THIS IS WHAT MODI IS ALL ABOUT.

    WHEN I WAS AT SEA, WE HAD TO HOLD SAFETY COMMITEE MEETINGS

    THEY CREATED A SOFTWARE FORMAT AND DEMANDED THAT WE AT SEA STICK TO IT.

    I PERUSED IT AND FOUND THAT THEY WERE NOT INTERESTED IN THE FUTURE OR PRESENT.

    THEY ONLY WANTED THE PAST..LIKE "NEAR MISSES" AND "ACCIDENTS"

    THAT WAY THEIR JOBS ARE SAFE AND THEY CAN POUNCE ON THE SAILORS. IT WAS ALL ABOUT PERSONAL SELF PRESERVATION.

    MY BOSSES ASHORE NEVER CARED FOR THE SHIP OR CREW

    I REPLIED OFFICIALLY--

    ON MY SHIP , ON THE NAVIGATING BRIDGE , I TELL MY WATCH KEEPING OFFICERS TO LOOK AHEAD AND NOT BEHIND, AT THE SHIPs WAKE.

    I WILL NOT GIVE YOU WHAT YOU WANT, SO THAT YOU CAN KEEP YOUR JOBS SAFE.

    I WILL GIVE YOU "WHAT MAY HAPPEN" IF WE DO NOT DO SOMETHING MOST CRUCIAL .

    AND IF THAT HAPPENS , AND MY SHIP IS LOST OR CREW DIES OR GETS CRITICALLY INJURED , DUE TO YOUR LASSITUDE AND LACK OF COMMITMENT - I WILL SHOOT YOUR FUCKIN' BALLS OFF ( I USED SUCH LANGUAGE AT SEA )

    I WAS THE FIRST TO START "PREDICTIVE MAINTENANCE " AT SEA

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2010/12/predictive-maintenance-on-chemical.html

    I WAS THE FIRST TO START "DYNAMIC" RISK ASSESSMENT AT SEA .

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2010/04/dynamic-risk-assessment-on-chemical.html

    IN ABOVE I WAS PUT PUT A CERTAINTY SWITCH OF YES- NO AT SEA

    I ASK MODI TO SACK THIS PARTICULAR MAN FROM PMO WHO SEND THE REPLY ABOVE ! IF YOU WANT I CAN GIVE HIS NAME . .

    PMO IS FILLED WITH PEOPLE "BEDDED DOWN TO HAPPY RETIREMENT AND PENSION"

    MR MODI, I KNOW YOU WILL READ THIS WITH YOUR OWN EYES.

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rn Murthy
      April 12, 2016 at 10:52 PM


      R Narasimha Murthy Capt. Ajit VadakayilApril 12, 2016 at 5:23 PM

      I AWAIT WITH BATED BREATH....See More
      Like · Reply · 36 mins
      PMO India : Report Card
      PMO India : Report Card R Narasimha Murthy - sir, we have polite suggestion for you.. since you always copy paste the text from 1 blog.. please direct it to people who can take action ,

      Please Do The Following:...See More
      Prime Minister of India
      pmindia.gov.in
      Like · Reply · 32 mins
      R Narasimha Murthy
      R Narasimha Murthy I only bring to your attention...least bothered whether you take action or not....depends on your 2019 voters choices...no time to do as you have suggested....so let me do what I can...tks.
      Like · Reply · 27 mins
      PMO India : Report Card
      PMO India : Report Card R Narasimha Murthy Sir, our attention wont help.. If you want the problem to be solved, send to people who can act on it.. we dont want to block you.. Try to understand this. Please
      Like · Reply · 7 mins
      R Narasimha Murthy
      R Narasimha Murthy I get due attention from your fans...that's enough for me.
      Like · Reply · 5 mins
      PMO India : Report Card
      PMO India : Report Card R Narasimha Murthy You wont be able to do that, if we block you.. Again requesting .. please dont .. #request
      Like · Reply · 2 mins
      R Narasimha Murthy
      R Narasimha Murthy So basically you don't want to know the truth and take it up...nor your fans want to see this truth...your game is up.
      Like · Reply · Just now

      ############################
      Capt. Ajit Vadakayil
      April 12, 2016 at 11:32 PM

      hi rm,

      WHAT IS THE SUBJECT PMO HAS WASHED THEIR HANDS OFF-

      A MOST IMPORTANT TOPIC, FOR THE FORTUNES OF BHARATMATA .

      IF WE DONT ADDRESS IN A RUSH RUSH RUSH MANNER BEFORE 22ND APRIL 2016, INDIA WILL GO DOWN, CHEATED BY THE WHITE MAN . .

      http://ajitvadakayil.blogspot.in/2016/04/most-potent-greenhouse-gases-nitrous.html

      WHEN HAS PMO EVER SERVED THE NATION ?

      MO MATHAI WAS A SPY FOR CIA-- HE SERVED WITH US ARMY.

      I KNOW THE PRESENT LOT.

      ALL IN GOOD TIME

      capt ajit vadakayil
      ..

      Delete
  19. pravendra
    July 11, 2016 at 4:05 AM

    http://www.thinkstors.com/#!Captain-Radhika-Menon-1st-Woman-Captain-Of-Indian-Merchant-Navy-To-Receive-IMO-Award-For-Exceptional-Bravery-At-Sea/cjds/5782ad980cf2f626feb1610e

    ReplyDelete
    Replies
    #####################
    Capt. Ajit Vadakayil
    July 11, 2016 at 9:09 AM

    hi p,

    THERE IS NO BRAVERY INVOLVED BY THE CAPTAIN. ZERO BRAVERY IS INVOLVED.

    IF SHE DOES NOT GO FOR THE RESCUE SHE LOSES HER LICENSE . .

    IT IS JUST A FEMINIST THRUST.

    I HAVE DONE RESCUES AT SEA IN UNIMAGINABLE CIRCUMSTANCES -- NEVER TALKED ABOUT IT-- EVEN WHEN COMPANY WANTED TO PRAISE ME- I SAID--NO--I AM JUST IN CHARGE -- MY CREW DID IT.

    I REFUSE TO TAKE BRAVERY AWARDS TO SAVE LIFE.

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/02/naive-sailor-weather-routing-capt-ajit.html

    QUOTE: once north of the aleutian , my ship had to go the rescue of a brand
    new XXX ship-- whose foremast fell down due to getting top heavy by
    rime -- the fallen mast was held by 4 stout wire stays and was battering
    the ship like BRUCE LEE'S nanchaku. our own forecastle was like a mount
    everest with rime .UNQUOTE

    YOU HAVE NO IDEA WHAT THE ABOVE MEANS -- MOUNTAINOUS ROUGH SEAS-- CHILL FACTOR MORE THAN MINUS 40 DEG C

    WHO KNOWS EVERY SOON HIJRAS WILL FLY FIGHTER JETS.

    IN PEACE TIME-- YES--THEY WILL ALSO FLY WELL -- WHEN SHIT HITS THE FAN--IT TAKES A MAN WITH BALLS !

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  20. pravendra
    July 11, 2016 at 4:05 AM

    http://www.thinkstors.com/#!Captain-Radhika-Menon-1st-Woman-Captain-Of-Indian-Merchant-Navy-To-Receive-IMO-Award-For-Exceptional-Bravery-At-Sea/cjds/5782ad980cf2f626feb1610e

    ReplyDelete
    Replies
    #####################
    Capt. Ajit Vadakayil
    July 11, 2016 at 9:09 AM

    hi p,

    THERE IS NO BRAVERY INVOLVED BY THE CAPTAIN. ZERO BRAVERY IS INVOLVED.

    IF SHE DOES NOT GO FOR THE RESCUE SHE LOSES HER LICENSE . .

    IT IS JUST A FEMINIST THRUST.

    I HAVE DONE RESCUES AT SEA IN UNIMAGINABLE CIRCUMSTANCES -- NEVER TALKED ABOUT IT-- EVEN WHEN COMPANY WANTED TO PRAISE ME- I SAID--NO--I AM JUST IN CHARGE -- MY CREW DID IT.

    I REFUSE TO TAKE BRAVERY AWARDS TO SAVE LIFE.

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2011/02/naive-sailor-weather-routing-capt-ajit.html

    QUOTE: once north of the aleutian , my ship had to go the rescue of a brand
    new XXX ship-- whose foremast fell down due to getting top heavy by
    rime -- the fallen mast was held by 4 stout wire stays and was battering
    the ship like BRUCE LEE'S nanchaku. our own forecastle was like a mount
    everest with rime .UNQUOTE

    YOU HAVE NO IDEA WHAT THE ABOVE MEANS -- MOUNTAINOUS ROUGH SEAS-- CHILL FACTOR MORE THAN MINUS 40 DEG C

    WHO KNOWS EVERY SOON HIJRAS WILL FLY FIGHTER JETS.

    IN PEACE TIME-- YES--THEY WILL ALSO FLY WELL -- WHEN SHIT HITS THE FAN--IT TAKES A MAN WITH BALLS !

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete
  21. THE INDIAN GOVT AND ARMED FORCES MUST DO BRAINSTORMING .

    ATTACK ONLY WEAK POINTS OF PAKISTAN . .

    THIS IS CHANAKYA NEETI . .

    one of the reasons why capt ajit vadakayil is a living legend at sea, is because i offered myself as a SACRIFICIAL GOAT just to get my kicks and play games with my detractors

    i would offer to change cargo grades which had never been tried before at sea.

    for example-- i would offer to change grade from viscous lub oils to potable ethanol or methanol fibre grade in brazil/ argentina and that too without going out to sea for open tankcleaning after unloading luboil .

    yank charteres wanted to send yank , danish and norwegian obeservers ( super cargoes ) and i would say NO PERMISSION --

    TARZAN SWINGS ALONE ON THE VINES -- AND HE WONT ALLOW IDIOTS TO WATCH FROM BELOW AND ABOVE TO MICROMANAGE HIM. .

    i make too many enemies ho are miffed with my cockiness-- if i fail i am disgraced forever and will be sacked. even the company may shut down due to losses . .

    my detractors would wait with bated breath for me to fall PHUTTTTT on mE face.

    but i would always win . .

    THUMB RULE : KNOW THE WEAK POINTS AND STRONG POINTS OF THE PREVIOUS CARGO. ATTACK WEAK POINTS . IT REQUIRED IN DEPT TECHNICAL KNOWLEDGE FROM IONS TO ATOMS TO MOLECULES TO BOILING POINTS TO MELTING POINTS TO WHATEVER.

    THERE WAS A CASE --MY LAST VOYAGE BEFORE I RETIRED --MY TANKS ALL FAILED AT OMAN --

    ALL MY DETRACTORS CELEBRATED AND GOT DRUNK

    I CAME OUT THE WINNER AGAIN--SO WHAT ELSE IS NEW ?

    I CHALLENGED THE COMPETENCE OF THE GORA INSPECTION LAB ..

    I DID TESTS ON MY OWN SHIP --IN THE PRESENCE OF LAWYERS FROM LONDON-- HAD THE TESTS VIDEO TAPED .

    THE VERDICT?

    THE SHORE LAB , MUST RETRAIN THEIR TECHNICIANS -- THEIR PROCEDURES WERE NOT SCIENTIFIC -- THE TOP BOSSES GOT SACKED.

    THIS IS THE REAL MEANING OF " GAAND MEIN TATTI " OR BALLS WHICH CLANG AND EMIT SPARKS .

    TODAY EVEN MY DETRACTORS WHO GOT DRUNK-CRY-- THIS WILL NEVER EVER HAPPEN ON THIS PLANET . .

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2012/07/my-experience-at-mundra-port-adani-sez.html

    http://ajitvadakayil.blogspot.in/2012/05/wall-wash-ptt-without-tears-chemical.html

    i want all my readers to read above TWO posts--

    LIFE LESSON IS INHERENT !

    ONLY YOU CAN FAIL YOURSELF --NOT ANY OTHER MORTAL ON THE PLANET- THE DAY YOU CAN DO THAT, YOU ARE LIBERATED.

    VADAKAYIL KHUD EXAM PAPER DAALTHA HAI

    VADAKAYIL KHUD IMTIHANN LIKTHA HAI

    VADAKAYIL KHUD NUMBER DETHA HAI . . .

    WHATEVER YOU DO IN LIFE--UNDERSTAND WHAT YOU DO-- 100% FROM MACRO TO MICRO LEVEL-- GO FROM TELESCOPE TO MICROSCOPE MODE AGAIN AND AGAIN

    capt ajit vadakayil
    ..

    ReplyDelete